Chrome waarschuwt voor onbeveiligde formulieren

Google Chrome is in januari 2017 gestart met het tonen van waarschuwingen bij websites zonder versleuteling. Wie vanaf januari probeert in te loggen of een formulier verstuurd op een website die geen versleuteling aanbiedt, krijgt een waarschuwing in de adresbalk te zien. Later dit jaar wordt de waarschuwing getoond bij alle websites zonder versleuteling; het is nog niet bekend wanneer dit gebeurt.

Wanneer gegevens die ingevuld worden in een webformulier zijn versleuteld is het veel moeilijker voor een buitenstaander, om mee te kijken met de informatie die er verstuurd wordt. Door het installeren van een SSL certificaat wordt alle data die via een website wordt verstuurd, wel versleuteld verzonden. Vaak is het installeren van een SSL certificaat eenvoudig te realiseren.

Vanzelfsprekend is het tonen van de melding slecht voor het percentage bezoekers dat inlogt of een offerteformulier wil versturen. De melding kan de bezoeker namelijk afschrikken en de kans is groot dat de bezoeker ook niet begrijpt waarom de site dan niet veilig is.

Waarom doet Google dit?

Er zijn op dit moment vele redenen te noemen waarom het verstandig is om gebruik te maken van HTTPS en waarom Google net als bijvoorbeeld Facebook en Mozilla hier werk van maakt.

Wil je meer lezen over de achtergrond van deze ontwikkeling en waarom websites die beschikbaar zijn over HTTP tot het verleden gaan behoren lees dan hier verder: https://www.thesslstore.com/blog/not-secure-2017-time-get-ssl-https/

Ons advies

Ons advies om te voorkomen dat deze wijziging van Google negatieve invloed heeft op de resultaten van jouw website en online campagnes is dus eenvoudig: installeer een SSL certificaat.

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Ga in gesprek met één van onze specialisten.

Door Sam Engel | Directeur Online Marketing

Praat met een specialist!

Leg je vraag of idee aan ons voor.

MAAK KENNIS