Social media marketing

De klant binden met online dialoog

Door met behulp van social media de interactie met zowel potentiële als bestaande klanten te vergroten, kun je de relatie met klanten verbeteren. Social media marketing is de marketing techniek waarbij deze sociale media platformen worden gebruikt om (potentiële) klanten aan je te binden door middel van online dialoog. Dit kan je helpen bij het beter begrijpen van de behoeften van jouw (potentiële) klanten, het vergroten van jouw zichtbaarheid en het genereren van leads.

Veelgestelde vragen

Weten hoe het precies werkt? Kijk hieronder voor het antwoord op jouw vraag. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Social media helpen je om te monitoren wat mensen zeggen over je bedrijf en bij het creëren van meer online zichtbaarheid. Social media maken het makkelijker om samen met (potentiële) klanten te interacteren, te luisteren, te communiceren en samen te werken. Social media kunnen het beste gezien worden als verlengstuk van de andere platformen. Integratie met andere platformen is daarom essentieel.

Mond-tot-mond reclame heeft altijd een grote rol gespeeld. Content via social media verspreidt zich snel en het is vanzelfsprekend dat de online dialoog over en met een bedrijf essentieel is. Het is daarom belangrijk om als bedrijf deel te nemen aan de online conversaties. Niet alleen die over jouw merk, maar ook over relevante onderwerpen, die potentiële klanten interesseren.

Door je bedrijf actief te vertegenwoordigen op een positieve, authentieke manier kun je geloofwaardigheid opbouwen in jouw expertisegebied en (potentiële) klanten aan je koppelen. Daarnaast kun je schade helpen voorkomen, door snel en adequaat te reageren op klachten en negatieve conversaties. Social media kunnen ook helpen bij het onder de aandacht brengen van andere marketing activiteiten die je hebt lopen.

Wanneer je een effectieve social media marketing strategie hebt, kan deze je helpen bij het beter begrijpen van de behoeften van jouw (potentiële) klanten, het vergroten van jouw zichtbaarheid en het genereren van leads.

Naarmate de omvang van social media groeit, wordt het een steeds tijdrovendere en omvangrijkere klus om deze effectief bij te houden, te converteren, te monitoren en te managen. Social media marketing oplossingen kunnen je helpen bij het efficiënt managen van je online interacties. Met social media management optimaliseer en stroomlijn je de manier van luisteren en participeren in relevante conversaties op de plekken waar deze plaatsvinden. Van blogs en sociale netwerken tot communities en sites.

Een goede strategie en aanpak zijn key. Deze moeten aansluiten bij je marketingstrategie, maar ook bij hetgeen je wilt uitstralen, je doelen en waar jouw klanten behoefte aan hebben. Social media management kan ook helpen bij het integreren van jouw activiteiten op sociale netwerken in jouw algehele online marketing strategie. Denk daarbij aan je website, zoekmachine marketing, e-mail marketing enzovoorts.

Wij kunnen je helpen door het monitoren van, bijdragen aan, analyseren van en adviseren over de social media aanwezigheid van jouw merk, product of bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het creëren, redigeren en adviseren van content op verschillende plekken, zoals een blog, Twitter en Facebook.

De gegevens die in de loop van de tijd worden verzameld kunnen wij voor je analyseren, zodat je aan de hand daarvan je social media ‘presence’ kunt optimaliseren. Het is ook belangrijk om hierbij te kijken naar de conversie en ROI (Return On Investment) doelstellingen.

Wellicht heb je behoefte aan een strategie om het aantal volgers of fans uit te breiden of meer betrokkenheid te bewerkstelligen? Ook hier kunnen wij in adviseren. Denk ook aan de vele mogelijkheden die social media tegenwoordig bieden op het gebied van adverteren.

Bij U​ beschik je over een vaste accountmanager. Deze persoonlijke accountmanager zorgt ervoor dat de kennis over jouw onderneming optimaal is. Zo kunnen we alle online kansen voor jouw organisatie maximaal benutten.

Ons team van specialisten werkt vervolgens samen om de afgesproken doelstellingen te bereiken. Wij gaan tot het uiterste om jouw klant te begrijpen. Maandelijks maken we inzichtelijk hoe we onze tijd besteden om deze resultaten te bereiken. We hechten veel belang aan transparantie. Bij U​ werken we graag met duidelijk vooraf gestelde doelstellingen en evalueren we op basis van heldere resultaten.

Door open en transparant te werk te gaan hopen we samen tot mooie resultaten te komen! Door middel van onze handige rapportage-tool kun je in één oogopslag zowel de doelstellingen als resultaten zien.

Bij U​ geloven we erin dat we klanten het beste kunnen helpen door met ze in gesprek te raken. Een effectieve samenwerking kan alleen tot stand komen door middel van open communicatie. Ons team van specialisten stelt je de juiste vragen om te kijken waar U​ van meerwaarde kan zijn voor jouw bedrijf.

Voor een oriënterend gesprek komen we dan ook graag langs op locatie om te bespreken wat we met U​ voor jouw kunnen betekenen (dit kan vanzelfsprekend ook bij ons op kantoor).

Samen kijken we of er interesse is voor een verdere samenwerking. Heb je interesse in zo’n gesprek, of wellicht eerst nog wat vragen? Vul ons contactformulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact op voor een gratis offerte

Expertise
Bezig met versturen

Praat met een specialist!

Leg je vraag of idee aan ons voor.

MAAK KENNIS